Актуелно

НА ДЕНОТ НА АЛБАНСКОТО ЗНАМЕ: „Албанци, доjдете и купете куќи во Битола!“


Албанци, дојдете и купете куќи во Битола, да му го вратиме сјајот на градот што некогаш го имал, е пораката на наставникот од Битола, Изет Јусуфи на денот албанската азбука, информира Медијал.

На прашањето дали тој испраќа покана до Албанците и порачува каде да живеат или само да дојдат и ја посетат Битола, не само во ноември, туку и во текот на целата година, тој вели:

– Да, но не само да ја посетат. Битола на град со 100.000 жители, а сега има само 50.000, има испразнети куќи. Повелете Албанци, наполнете го градот како што беше порано, истакнал Изет Јусуфи, наставник од Битола.

“SHQIPTAR, EJANI E BLINI SHTËPI NË MANASTIR”

Mesazh rrëqethës: “SHQIPTAR, EJANI E BLINI SHTËPI NË MANASTIR”, t’ia kthejmë shkëlqimin që ka pasur dikur, është porosia e mësuesit Izet Jusufi nga qyteti i alfabetit shqip.

Posted by Medial.mk on Dienstag, 21. November 2017

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top