Актуелно

МВР доби нови 609 полициски службеници

Во Центарот за обука во Идризово денеска беа промовирани 609 кандидати за полициски службеници кои успешно ја завршија едногодишната обука поделена во три образовни модули – сообраќај, јавен ред и мир и гранични работи.

На промовирањето на новите кандидати за полициски службеници присуствуваа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и неговиот заменик Агим Нухиу.

Спасовски во обраќањето им честиташе на новите кандидати за полицајци за постигнатиот успех во текот на напорната обука, која се завршува со нивно официјално влегување во системот на МВР и им посака успех во натамошната кариера.

„Почитувани кандидати за полицајци, на почеток сте на еден нов животен предизвик, а тоа е да станете дел од македонската полиција. Поминавте обука во која учевте за правилата по кои треба да работите, законите кои треба да ги применувате. Верувам дека оваа обука за вас беше влог во вашата иднина. Но верувајте дека ова е и влог на Министерството за внатрешни работи и на колегите од Центарот за обука. Нашата цел беше да оспособиме млади кадри кои ќе станат дел од безбедносниот систем на нашата држава“, рече министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top