Вебкафе

Можно е? Цело време овој знак сме го сфаќале погрешно!

Сигурно не постои ниту една личност на светот која не знае што значат овие два симболи.

Симболот за женско WC постана дел од компанијата која се обидува да вметниве повеќе жени во науката, технологијата и полититката. Во таа камапања фустанот е претворен во нешто друго, односно наметка.

Илустрацијата стана вирална откако е употребена на конференција во Arizona’s Girls in Tech.

„Кога ќе ги видете жените подруго, ќе го видете и светото подруго“ беше нивното мото.

Најпопуларно

To Top