Вебкафе

Мапа со буквалните значења на имињата од сите држави на светот

Мапата е направена од Credit Card Compare и на сите пасионирани авантуристи и патувачи им нуди една поинаква перцепција на светот и им ги прави поинтересни државите нудејќи ги најстарите буквални значења на имињата од истите.

Пример, ако некој пријател ве праша „Каде ќе патуваш?“ и вие му одговорите дека ќе одите во „Средното Кралство“, бидете сигурни дека нема да знае оти ќе патувате во Кина.

Loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top