Спорт

Македонските пливачи се вратија со 35 медали од Србија


Изминатиот викенд нашите пливачи учествуваа на меѓународниот пливачки натпревар „Лесковачки победник“ во Лесковац, Србија каде успеаа да се вратат со вкупно 35 медали ок кои 16 златни, 14 сребрени и 5 бронзени медали тоа:

– Јаневска Ана прво место водисциплините 50 метри слободно, 50 метри делфин и 100 метри делфин.

– Миа Блажевска Еминова прво место во дисциплините50 метри грбно, 50 метри делфин, 100 метри грбно, 100 метри делфин и второ место во дисциплините 50 метри слободно, 100 метри слободно.

– Ива Китановиќ прво место ви дисциплините 50 метри грбно, 100 метри слободно, 100 метри делфин и второ место во дисциплините 100 метри грбно 50 метри слободно и 50 метри делфин.

– Ивана Неделковска прво место во дициплините 50 метри слободно, 50 метри грбно, 100 метри грбно, второ место 50 метри грбно,и трето место во дисциплината 100 метри слободно.

– Јована Неделковска второ место во дисциплината 100 метри градно

– Ана Жабакова трето место во дисциплината 100 метри градно

– Сара Анастасова второ место во дисциплината 100 метри грбно

– Калина Кузмановска прво место во дисциплината 100 метри делфин

– Јован Јанковски прво место во дисциплината 100 метри делфин и второ место во дисциплините 50 метри слободно, 50 метри грбно, 50 метри делфин и 100 метри слободно.

– Никола Радески второ место во дисциплината 50 метри градно и трето место 100 метри градно

– Димитар Бошнаков прво место во дисциплината 100 метри грбно и второ место 50 метри грбно.

– Мартин Стефановски трето место во дисциплината 100 метри делфин.

– Ведран Андреев трето место во дисциплината 100 метри делфин.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top