Мајтап

Мајтап: Мажите и „инструментот“ низ годините


Мажите и нивниот алат со текот на годините се како музичари.

Од 17 до 20 години се како флејтисти – го вадат инструментот и веднаш свират.

Од 20 до 30 години се како виолинисти – пет минути се штимаат и еден час свират.

Од 30 до 40 години се како басисти – еден саат штимаат, пет минути свират.

Од 40 до 50 години се како тромбонисти – два пати ќе затрубат и толку од музиката

Од 50 до 60 години – само се штимаат, а друг свири за нив.

Од 60 до 70 години – не се штима, не свири, само мудрува и дели совети, покажува.

Над 70 години – размислува за што служи инструментот.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top