Актуелно

Кризата во Агрокор ќе има последици и врз економиите на земјите од регионот


Кризата во компанијата Агрокор сигурно ќе има одредени последици врз економиите на сите земји во кои постојат нејзини подружници, нос епак најголемите ризици се во Хрватска, оцени економскиот аналитичар Дамир Новотни.

До сериозна криза на економиите во регионот нема да дојде. Агрокор ќе мора да продаде еден дел од своите претпријатија и на тој начин да ги намали долговите кон банките и добавувачите. Преостанатите долгови ќе ги отплаќа со години, рече Новотни.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top