Вебкафе

Крај на неверството: Наскоро забрана за секс надвор од бракот!


Индонезискиот парламент спрема измени во кривичниот закон во кој би се вметнале забррани за вонбрачни сексуални односи.

Парламентарната комисија работи на измени на законот кој е усвоен уште во колонијалниот период, а според нацртот тој содржи забрана за сексуални односи со партнер кој не е во брак и истополови односи, кои до сега не беа нормативно регулирани.

Неверството беше и порано забрането, но сега забраната се проширува.

Во тек е јавна расправа за законските измени, а таа е поддржана од поголем број граѓани.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top