Вебкафе

Колку интересен, толку и опасен: Фиџет Спинр прогласен за опасен производ!

Фиџет спинер, играчката која минатата година предизвика вистинско лудило помеѓу децата ширум светот, може да претставува и здравствен ризик, вели Европската комисија во редовниот годишен извештај за опасните производи.

Спраата може да се ври на прстото, да се префрла од една на друга рака и да се користи како занимација за рацете. Љубителите велат дека е многу заразана и помага во ублажување на страсот. Меѓутоа, со оглед на тоа што фиџет спинерот има вградено батерија, Европската комисија смета дека тоа е опасност бидејќи децата може да ја голтнат.

Минатата година од пазарот беа повлечени 11 мдоели на спинери поради тоа што не ги исполнуваа сигурносните стандарди за играчки.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top