Видео

Кога ќе се напие мајсторот: Прозорот му го намести наопаку и го убедуваше дека „така треба“


Сигурно барем еднаш секој имал искуство со лош мајстор кој не си ја завршил работата според договореното. Но, ова што го најде човекот од ситуацијата за која пишуваме навистина е приказна за во „верувале или не“.

Таканаречениот мајстор на човекот во помошната просторија му наместил прозорец, но не како што треба, туку сосема наопаку, така што рачката за отворање и затворање на истиот испаднала од надворешната страна.

Човекот се обиде да му објасни на запиениот мајстор дека згрешил во монтирањето и дека рачката треба да биде однатре, бидејќи „не го прави прозорот за комшиите“.

Но, „мајсторчето“ и понатаму си стоеше на својот став и тврдеше дека „така треба да биде“, па на сите начини се обиде да го убеди и газдата дека подобро му е да стои така, бидејќи во спротивно ќе треба сè да руши.

Кога газдата му спомна дека може е напиен, мајсторот откачи и почна да го вреѓа човекот.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top