Advertisements
Славни

Кили се враќа на „даските што живот значат“

Актерот Кирил Поп Христов дефинитивно еквадорските плажи ги замени со „даските што живот значат“ откако повторно се врати во неговата матична театарска куќа – Македонски Народен Театар. Тој веќе неколку месеци е вработен во МНТ, каде пред неколку години му беше прекинат ангажманот.

Неговата сопруга, Гордана Деан Поп Христова, која што е танцов кореограф и ќерката Јоана останале во Еквадор. Постарата ќерка на Гордана, актерката Нина Деан, исто така е во Скопје и работи во МНТ.

„Кили не се враќа во Еквадор, бидејќи се вработи во Македонскиот народен театар. Јоана и јас сме тука, за месец дена ја очекуваме приновата и секако дека ќе останам да помогнам околу бебето“, изјавила за ,Фокус кореографката и професорка по современ танц, која е во исчекување на своето прво внуче.

Advertisements
To Top