Авто мото

Ќе го фрлаат со падорбан: Кога ќе речат „руска машина“ – мислат на ОВА


„Тајфун ВДВ“ е десантно возило од марката Камаз кое е дизајнирано како одговор на брзиот подем и технолошката експанзија на лесното вооружување кое претставува закана за лесните оклопни возила.

Десантниот потенцијал е најважната карактеристика на „Тајфун ВДВ“. И покрај напредниот оклоп, кој обично ја зголемува тежината, армијата може да го исфрли со падобран лесното оклопно возило во зона на конфликт. Оваа десантна функција во голема мера го подобрува борбениот потенцијал на возилото.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top