Живот

Како вашиот оргазам да трае подолго?

оргазам

Сексот никогаш нема да ти биде подобар

За време на сексот веројатно сакаш да го доживееш врвот на задоволството. Ако не сте задоволни од своите оргазми, постои начин како да ги подобрите и уште повеќе да уживате во сексуалниот живот. Многу се едноставни и нема да ви треба премногу време или труд. Еден од советите е тој како да го продолжете оргазмот, односно како да го одложете и продолжете задоволството. Пробајте и препуштете се.

Кеглови вежби

Веројатно знетe за што станува збор. Овие вежби ja зајакнуваат карлицата и мускулите. Докторката Холи Ричмонд објаснува како овие вежби го подобруваат оргазмот. “Посилните карлични мускули, исто така, влијаат на моќта на контракција за време на оргазмот, а тоа значи дека задоволството ќе трае подолго”, додаде докторката. Нема што да се загуби со овие вежби, а може многу да добиете.

Не размислувајте за тоа

Ако сакате да го продолжете својот оргазам и стално размислувате за тоа, го форсирате мозокот и телото да очекува оргазам, а резултатот е спортивен. „Начинот на кој твојот оргазам ќе трае подолго е во потполност да го избришете тоа од вашата глава и само да се посветите на телото. Наместо размислување, посветете се на тоа што чувствувате“, рече Холи.

оргазам

Играјте со температурата

„Користете лубрикант кој ги грее или пак ги лади рацете, а со тоа ќе го одлежете доживувањето на врвот на задоволството“, рече докторката и експерт за секс Кат Ван Кирк. Идејата со ладење и греење на телото, освен тоа е одлична бидејќи телото ќе излади тогаш кога температурата ќе му порасне.

„Фокусирајте се на секој дел од своето тело и вагината“, рече Кат. Немој да го заборавете и подрачјето околу клиторисот кое е еднакво важно.

И за крај, немојте премногу да размислувате, туку само опуштете се.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top