Видео

Како генерал Јованиќ ќе му ги скинеше прстите на Тито во Шведска

За време на Титовата посетата на Шведска во 1976 година, на камера е фатена мала незгода која му се случи на маршалот, а во која улога имаше и генералот Ѓоко Јованиќ..

Излегувајќи од делегатскиот автомобил, за полесно да излезе, Тито се фатил со раката за ивицатапомеѓу предната и задната врата, а генералот Ѓоко Јованиќ во тој момент ја затворил вратата и ја потфатил раката на Тито.

Маршалот викна, а Јованиќ брзо му ја ослободи раката. Сепак, Тито продолжи по инцидентот како ништо на се се случило. На видеото се гледа дека потоа му објаснува на неговиот домаќин што му се случило, гестикулирајќи со повредената рака.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top