Видео

Ја става раката во растопен метал: Погледнете поради која причина го може тоа (видео)

растопен метал

Сигурно дека немате топилница во дневната соба, но за секој случај да напоменеме, не го пробувајте ова.

На Реддит се шири снимка на работник кој со гола рака поминува низ растопен метал. Прво, со гола рака поминува неколку пати низ мраз, и потоа поминува низ металот, без никакви изгореници. Не е фотошоп во прашање, но објаснувањето е неверојатно.

Покрај долгогодишното работење, што знатно го има намалено осетот на нервите, како и задебелената кожа има и друго објаснување. Се работи за Леиденфростов ефект. Оваа појава прв ја опишал Јохан Готтлоб Леиденфрост во 18 век. Тој забележал дека капки вода, на многу загреана подлога „играат“, наместо смесата да испари. Накратко, танок слој од вода испарува, и создава слој од плин, па така таа не доаѓа во допир со подлогата.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top