Живот

Истражувањето покажа како се чувствуваат луѓето пред смртта!


Многу луѓе се плашат од смртта првенствено затоа што мисла дека луѓето во тие моменти трпат неподносливи болки и имаат други грозни симптоми.

Болната смрт е многу ретка, а докажано е луѓето во таа фаза чувствуваат проблеми со дишењето, умор, несоница и слично. Но 85% испитаници немале никакви симптоми пред смртта.

Најчестиот симптом кој се појавува на крајот на животот е замор. Минатата година, 13.3% болни луѓе имале сериозен замор на почетокот од смррта. После тоа следува болката и проблеми со апетитот. Другите проблеми, како што се проблем со дишење, несоница, мачинина се многу ретко забележани.

Медицината е во голем напредок во последните десет години, па така денес постојат многу лекови против болка, па така болката не е сега прв проблем кој треба да ве загрижува ако се плашете од смртта.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top