Advertisements
Галерии

Импресивни маски за Денот на мртвите во Мексико

Илјадници луѓе во Мексико Сити го одбележаа Денот на мртвите земајќи учество на масовната парада под маски во чест на овој празник.

Ова е трета ваква парада што се одржува во Мексико Сити . Прва пат беше одржана парадата во 2016 , инсирирана од сцените од филмот за Џејмс Бонд.

Организаторите се надеваат дека во иднина оваа парада ќе привлече голем број туристи од светот.

Главна тема на годинешната парада беа миграциите , кои се најактуелна тема во државата поврзана со ,,Маршот на мигрантите” кои минуваат низ Мексико во потрага по подобар живот во САД.

Advertisements
To Top