Advertisements
Вебкафе

Имамот кој им ги затна муцките во Gillette за контроверзната реклама

Контроверзната реклама која ја лансираше компанијата Gillette ги разбранува духовите на социјалните мрежи каде имаше лавина од реакции и коментари за ова маркетиншко видео.

Рекламата со наслов „Најдобриот маж кој можеш да бидеш“ во маркетиншки контекст е ништо повеќе од корпоративно промотивно видео со прилично испрани и испеглани ситуации кои треба да го инспирираат мажот да не биде идиот во животот. И најголем број мажи се изреволтираа поради таквиот неправеден третман и генерализација на машкиот род од страна на Gillette.

Но, вистинската и најконкретна критика до Gillette стигна од еден профил од интересен имам на Твитер. Еве што им пиша.

Advertisements

Најпопуларно

To Top