Софтвер

Игрите скришно не прислушкуваат: Еве што советуваат експертите


Во повеќе од 1000 апликации откриен е софтвер кој препознава звуци дури и кога телефонот не го користиме.

Апликациите користат софтвер од компанијата Алфонзо, а отприлика 250 се достапни за Андроид уреди, а во помал број ги има за Ајфон. Со овој начин огласувачите може да се запознаат со клиентите и подобро да ги натераат да ги купат нивните производи.

Известување за тоа што оваа комапнија го прави некогаш е закопано длабоко во апликациите. Тоа многу ретко се наоѓа во преден дел на играта.

Заради ваша сигурност експертите советуваат да проверите на кои апликации им е потребно микрофон. Но и дали истиот се исклучува додека телефонот е во мирување. Со тоа ќе спречите голем дел од овој вид „измама“.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top