Актуелно

Хари Костов тврди: „Многу скапо ми е, немам толку пари“


Челникот на Комерцијална банка АД Скопје вели дека нема интерес да стане сопственик на финансиски крахираниот некогашен гигент.

Главниот извршен директор на Комерцијална банка АД Скопје, Хари Костов, не е заинтересиран да стане сопственик на металуршкиот комбинат „Фени“ од Кавадарци. Неговата банка е еден од тројцата кредитори на фабриката, па на прашањето дали е можно тој од кредитор, кому фабриката му должи, да стане нејзин сопственик, Костов одговори дека тоа му е прескапо.

„Немам пари да го купам Фени. Фабриката има долг од 60 милиони евра, од кои 40 кон банките, 20 кон други доверители и уште 5,5 милиони евра кон УЈП. Јас немам толку пари, а ако некој покаже дека до девето колено некој од моето семејство има интерес во ‘Фени’, јас сам ќе се пријавам во полиција“, рече директорот Костов.

Негов интерес, како што вели, е што побргу да се најде инвеститор за „Фени“, кој ќе го отплаќа долгот кон банките, ќе го сервисира долгот кон другите доверители и ќе обезбеди материјали за работа на фабриката.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top