Вебкафе

Гаѓање со јајца и брашно: Прослава на 200 години стар фестивал во Шпанија

Шпанскиот град Иби секоја година е домаќин на 200 години стариот фестивалот познат како Els Enfarinats. Учесниците во истиот се облекуваат во војнички униформи и се борат фрлајќи јајца и брашно на противниците.

Традиционалниот фестивал се слави на овој начин веќе 200 години и истиот го одбележува библискиот „Масакар на Невините“ од страна на кралот Херод, кој некогаш живеел во овој шпански град. Учесниците се прскаат и со противпожарни апарати.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top