Актуелно

Двојно зголемена стапка на сиромаштија: Грција тоне во немаштија


Стапката на сиромаштија во Грција е двојно зголемена и покрај милијардите евра помош. Повеќето Грци сѐ потешко ги покриваат трошоците, а голем дел од нив зависат од народните кујни за храна.

И покрај тоа што во Грција седум години се слева финансиска помош вредна неколку милијарди евра, сиромаштијата е се уште присутна. Сиромаштијата во Грција е најсериозна во Европа и постојано се влошува.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top