Advertisements
Актуелно

Државата дава неповратна помош до 10.000 евра за „сам свој газда“

Ако сте млад човек со визија за свој бизнис, мотив за “сам свој газда“, енергија да се борите со предизвиците, тогаш овој оглас е токму за вас.

Прочитајте и дознајте повеќе за можноста да добиете неповратна финансиска помош дури и до 10.000,00 евра од Буџетот на Агенцијата за вработување на Република Македонија и да основате свој бизнис.

Ако сте млад човек со визија за свој бизнис, мотив за “сам свој газда“, енергија да се борите со предизвиците, тогаш овој Оглас е токму за вас.

Агенцијата за вработување ви нуди можност да добиете неповратна финансиска помош дури и до 10.000 евра за да основата сопствен бизнис.

За оваа мерка може да аплицираат сите млади невработени лица на возраст до 29 години кои имаат желба да основаат свој бизнис.

Сите заинтересирани лица за учество во Програмата можат да аплицираат до крајот на оваа година, а за подетални информации во врска со мерката можете да се обратите во работните клубови на 30-те Центри за вработување на Агенцијата на Република Македонија, контакт центарот 02-3298-297 и веб странaта на avrm.mk

Advertisements
To Top