Музика

Доналд Гловер и Бијонсе за еден поинаков Lion King

Новиот телевизиски спот за „прво вкусување“ на најновото и според многумина најимпресивно издание на The Lion King, кое пристигнува во кината на 17 јули, е вистинска дразба и нова енергија која вкусот за овој вид на кинематографија го издигнува на едно друго, повисоко ниво.

А тоа го зачинуваат Бијонсе и Доналд Гловер со водечката изведба на „Can You Feel The Love Tonight“ од Елтон Џон. И да бидеме искрени, ЈА ПОЧУВСТВУВАВМЕ.

Генерално компјутерски анимиран, The Lion King, ги позајмува гласовите на таленти како Чјуетел Еџиофор, Алфри Вудард, Џон Кани, Били Ајхнер, Сет Роџен, Џон Оливер, како и повратниот Џејмс Ерл Џонс, меѓу другите. Режисер е Џон Фавро.

Advertisements
To Top