Вебкафе

Децата ни поминуваат помалку време надвор, во споредба со затворениците!


Голем број од децата денес не поминуваат доволно време надвор, што може да доведе до сериозни здравствени проблеми.

Според англискиот Гардиан високи 75% од децата поминуваат помалку време надвор, на воздух во споредба со затворениците. Светскиот економски формум прави ангажмани за подигнување на свеста на родителите, потенцирајќи дека:

– децата двојно повеќе играат на своите таблети отколку надвор

– недостаток на вежбање доведува до проблеми во менталното здравје

– недостаток на зеленило, технологијата и стравовите на родителите се причинители за појава на овие нови трендови

– децата од посиромашните краеви веројатно помалку го поминуваат своето време на отворено

Англија веќе превзема сериозни чекори за едукација на децата во отворена средина, посетета на национални паркови, поврзување со природата, која овозможува растење на здрави деца, со критичко мислење и креативност.

Родители не ги чувајте децата од животот!

 

Parents: Your children might be spending less time outdoors th…

Some kids today don't get as much time outdoors as prison inmates do, and that could lead to some serious problems. (via World Economic Forum)

Posted by Upworthy on Donnerstag, 18. Mai 2017

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top