Авто мото

Давид против Голијат: Lada Niva против Audi S6 на снег (видео)

Иако одмерувањето на силите на овие два автомобили на хартија покажува дека премоќниот Audi и тоа како ќе ја однеси победата, праксата покажува дека руската легендарна машина и тоа како е жилав противник.

Во дуелот со влечење на јаже, моќта и масата се пресудни фактори, а кога зборуваме за погоре споменатите автомобили, на една страна го имаме Audi S6 Quattro со 4.2 V8 со 340 коњски сили и 1.800 килограми маса, а од другата страна Lada Niva со „моторче“ 1.7 со само 80 коњски сили не потешка од 1.200 килограми.

Иако оваа битка од самиот старт не е фер, борбеноста на Lada-та вреди да се види. Всушност, во вакви снежни услови многумина на драго срце побрзо би се возеле Niva.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top