Видео

Дали неискористените денови од одмор кај стариот можете да ги искористите кај новиот работодавец?

zadovolstvo-na-rabota

Кај претходниот работодавач ми останаа неискористени 11 дена од одморот. Пред да заминам од правната служба ми рекоа дека тие денови можам да ги искористам кај новиот работодавач и ми дадоа документ за префрлање на тие денови кај него.

Но, таму ми рекоа дека тоа не е можно со закон и дека треба да побарам да ми исплатат паричен надоместок за неискористените денови кај стариот работодавач. Да напоменам дека јас си го побарав одморот, но бев известен дека деновите ќе ги искористам кај новиот работодавач, бидејќи сè уште бев потребен на моето работно место.

Извор: samoprasaj.mk

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top