Advertisements
Славни

Балканот и Европа посиромашни за една блуз усна хармоника – почина Сале „Блузмен“ од Crossroad Blues Band

Пејачот и маестро на блуз усната хармоника од прилепската и европски позната блуз група Crossroad Blues Band, Александар Дворчанец, познат како Сале „Блузмен“, почина по кратко боледување и здравствени компликации.

Лично се познававме, па тешко ни е да кажеме било што. Ќе оставиме музиката да продолжи да раскажува за Сале. Почивај во мир, пријателе.

Advertisements
To Top