Музика

Бајага призна дека неговиот најголем хит има грешка која веројатно не сте ја забележале

Момчило Бајагиќ Бајага, во разговор за српски Телеграф, откри дека еден од неговите најголеми хитови, песната „Тамара“, крие една грешка.

„Кога ја пишував Тамара, никогаш претходно не сум ја посетил Русија. После тоа бев неколку пати. Јас инаку доста пристојно имам знаење од географија, но или поради римата или не сум имал време, во песната сум направил една грешка, па ја чекав пред театарот Бољшој, за потоа, во еден друг стих песната да пее мада си била лепша од Неве, а Нева е во близина на Санкт Петерсбург“, признава Бајага.

„Помеѓу тие две места има една цела ноќ патување со воз. Сега, тоа може да се протолкува како поетска слобода, но мене таа река Нева ми беше многу убава, па се сетив, но внимавав и што ќе римувам“, додава Бајага.

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top