Спорт

Баерн Минхен го престави новото лого – дали ги забележувате петте дизајнерски новитети?


Баерн Минхен го откри своето ново лого кое на прв поглед изгледа идентично како и претходното.

Но, гигантот од Бундеслигата направи пет минимални, но видливи дизајнерски промени, за кои ни требаа две-три минутки да ги забележиме. Дали и вие ќе ги забележите сите новитети кои ги има на новиот дизајн од логото на Баерн?

Ако не ги забележавте сите, еве ги одговорите:

1. Нови, посилни и потемни црвена и сина боја на логото.
2. Промена во буквата М (спојувањето на закосените црти е пократко)
3. Аголот на сините баварски ромбови (и полуромбови) од -30 на -35 степени
4. Бројот на сините ромбови и полуромбови е променет – од 8 на 7 целосни ромбови и од 5 на 4 полуромбови
5. Буквата С има помал простор меѓу отворените краеви на буквата.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top