Вебкафе

Австралијци се санкаат: Зимата порано пристигна на австралискиот континент (видео)

Австралија со ниски температури и снежни услови ја дочека зимата во многу делови од континентот. Австралиското метеоролошко биро соопшти дека снегот е ре4тка појава во Квинследн, бидејќи таму немало значајни врнежи од 2015 година.

Квинсленд има подтропска до тропска клима така што снежните врнежи се навистина невообичаени.

Предупредување за лошите временски услови било објавено долж територијата на крајбрежјето долго 1.000 километри вклучувајќи го и Сиднеј.

Граѓаните се советуваат да останат дома поради силниот ветер и дождот.

Advertisements
To Top