Видео

„АХ“ – документарецот преку кој ќе ѕирнете во внатрешноста од прилепската Саат кула

Документарен филм „Ах“, дело на младиот прилепски фотограф Горан Попоски, кој е посветен на саат кулата во средината на градот Прилеп, е добитник на наградата Златна „Камера 300“.

Филмот ја пренесува приказната структурата, историјата и работата потребна за одржување на часовни механизам. Покрај тоа и ексклузивни интервјуа со механичарот за часовници и личност кој доволно време живееше за да ја виде вистинската причина зошто саат кулата плаче и извикува “Ах!”

loading...
To Top