Вебкафе

7 знаци дека детето кога ќе порасне може да биде психопат


Проблемот е во тоа што родителите најчесто не сметаат како на нешто што би можело да биде сериозно и да создаде многу проблеми.

Знаковите за иден психопат може да се приметат уште во најрани години односно кога детето има 3 години.

Злоупотребување на животни

Одбивноста спрема животните е еден од најочиглените пореметувања кај децата. Ако им објасните на децата дека не е во ред да ги повредуваат животните и доколку нема проблеми со тоа во иднина нема за што да се грижите. Но кога детето насилно се однесува кон животните, во иднина би можело да има проблеми. На тој начин идниот сериски убиец го изразува својот бес. Врската помеѓу тие две работи е толку голема што ФБИ во САД ги забележува таквите случаи и превзема мерки.

Склоност за палење на оган

Пироманија или љубовта кон различни верзии на оган е втор знак за узбуна. На тој начин тие ја изразуваат лутината и пркоста.

Неконтролирано мокрење

Нормално дека не мора да значи дека ако детето на 6 годишна возраст мокри во кревет дека ќе биде иден психопат. Меѓутоа неможноста да се контролира мокрењето е понижувачки за детето. Па ако родителите не реагираат добро на тоа или детето го зафркаваат врсниците тоа би можело даго доведе во погрешен правец.

Кршење на правилата

Постои ли некој кој нема скршено играчка или задоцнето на некое место? Секое дете се наоѓа понекогаш во таква ситуација каде што мора да одлучи дали да лаже или да ја кажи вистината. Но, децата со психопатски особини тоа го сфаќаат на друг начин. Тие со тоа добиваат радост и адреналин.

Безмилосно лажење

Ако детето лаже затоа што се плаши од казната, може да го разберите тоа. Но, ако детето леже постојано без каење и со доста уверлив израз тогаш треба да се загижите. Уште еден знак е ако детето кога ќе биде откриено почне хистерично да се лути е показател дека тоа сака да ја прикрие лагата.

Малтретирање на врсниците

Нормално, не е секој школски насилник иден манијак. Луѓето може да станат насилни поради многу причини, меѓутоа дететото кое врши насилство врз други има предиспозиции да прерасне во психопат.

Бесчувствителност

Децата со психопатски карактеристики покажуваат страв исто колку врсниците, но не осеќаат срес на исто ниво. Немаат појма што е сочувство. Тоа значи дека родителите може да влијаат врз здравјето на детето т.е на светот што го гледа детето.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top