Музика

СПОДЕЛИ МУЗИКА: Амалија Родригез – “Alfama”, кралицата на фадото погалува и разнежнува со гласот


 Амалија да Пиедад Родригез (1920-1999), позната само како Амалија Родригез, е најпознатата португалска фадо пејачка и најголем промотор на овој музички правец ширум светот, поради што го носи престижниот епитет Rainha do Fado („кралица на фадото“).


loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!