Вебкафе

Првиот брајов паметен часовник за слепи лица (видео)


Јужнокорејската компанија Dot го произведе првиот брајов паметен часовник за слепи лица во светот. Часовникот користи 4 активни динамични брајови ќелии за да прикажува на дисплејот текст од било која мобилна апликација или сервис.

Овој паметен часовник го развиваа три години и првите 140.000 примероци од истиот ќе бидат пуштени во продажба во март.


loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!