Вебкафе

На 116 години почина најстарата личност во Европа


Старицата Ана Вела Рубио, од Шпанија, позната како најстарата личност во Европа, почина на 116-годишна возраст.

Вела Рубио, поточно, имаше 116 години и 47 денови, а почина во дом за стари лица во Барселона. Во истиот дом, заедно со неа живеела и нејзината 90-годишна ќерка.

Ана Вела Рубио е родена на 29 октомври 1901 година во мало гратче во близина на Кордоба. Во моментов, најстарата личност во светот е Јапонката Наби Таџима која има 117 година и 134 денови.

Коментари

loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Учество во игри на среќа е дозволено за лица со 18+ години. Играј одговорно!

To Top