Нобел

IBM претстави екстерна меморија од 330 терабајти


Компанијата IBM произведе касета на која може да се складираат и до 330 терабајти податоци, што може да се спореди со бројката од 330 милиони книги.

На новата магнетна лента, што се уште е прототип, може да се впишат 201 гигабити на квадратен инч, што претставува 20 пати поголема површинска концентрација на податоци отколку кај сегашните ленти.

Лентата пак, е изум на Sony Storage Media Solutions, кои веќе неколку години соработуваат со Ај-Би-Ем.
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!

Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!