Актуелно

Хрватска бара сезонски работници за претстојната летна сезона – еве колку се заработува на Јадранот


Хрватска не може да најде кандидати за работа во угостителството и тамошните сопственици на ресторани, кафетерии, котели и туристички агенции се свртуваат на земјите од регионот.

Доаѓањето на топлите месеци за сите невработени отвара можности барем за сезонско вработување. Потрагата по сезонски работници веќе е почната, а само Хрватска, каде веќе со години најмногу има од Босна и Херцеговина, оваа година бара 40.000.

Заработката на сезонските работници во Хрватска се движи од 600 до 2000 евра месечно, со сигурно бесплатно сместување и храна, додека работниците со двојно државјанство може да очекуваат и здравствено осигурување.

За сите заинтересирани, повеќе информации можат да се најдат ТУКА.
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!

Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!