Нобел

Ем корисно, ем креативно: Соларна електрана во форма на панда (видео)


Кинеската компанија Panda Green Group пушти во употреба електрана во форма на панда за што медиумите во светот со право тврдат дека е најубавата електрана во светот.

Соларната електрана се наоѓа во градот Датунг, во провинцијата Шанси, во северниот дел на Кина.

Електраната е именувана Panda Green Energy.


loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!