Актуелно

Двојно зголемена стапка на сиромаштија: Грција тоне во немаштија


Стапката на сиромаштија во Грција е двојно зголемена и покрај милијардите евра помош. Повеќето Грци сѐ потешко ги покриваат трошоците, а голем дел од нив зависат од народните кујни за храна.

И покрај тоа што во Грција седум години се слева финансиска помош вредна неколку милијарди евра, сиромаштијата е се уште присутна. Сиромаштијата во Грција е најсериозна во Европа и постојано се влошува.
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!

Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!