Видео

100 години авионска мода: Еве како се менуваа костимите на стјуардесите (видео)


Порталот Condé Nast Traveler објави видео за тоа како се менувала униформата на стјуардесите последниве 90 години.

Видеото почнува со примери од 30-те години на 20 век, кога е и почетокот на помасовни патувања со авион. И, во него гледаме како се менува стилот – од елегантен во 30-те и 40-те години, до „поотворени“ и повпечатливи модели во 60-те и 70-те.

Изгледајте го до крај, за да ги видите и прогнозите за идните модни решенија.


loading...
Најсвеж македонски забавен портал... и нешто повеќе!


Copyright © 2017 Лав Медиа Груп

To Top
Connect!